Amon Tobin: ISAM PDF Nyomtatás E-mail
IWIWTwitterLinkter.huFacebookMyspace bookmark
Írta: tharrha   
2011. április 28. csütörtök, 18:33

Azt hiszem, hogy nem kell bemutatni senkinek Amon Tobint, vagy akár a munkásságát azoknak, akik kicsit is jártassak az elektronikus zenében. Így ezt a részt el is hagynám, inkább az új szüleménye felé venném az irányt. Elektronikus formában már kapható a Ninja Tune égisze alatt (hol máshol), fizikálisan majd csak Május 23-án találkozhatunk vele.

 

ISAM. A Ninja Tune honlapján egy igazán érdekes, ám annál inkább kedvcsináló hangulatú leírással találkozhatunk, ahol ők is meg próbálják kideríteni vajon mi is lehet az. Egy átjáró egy alternatív valóságba, vagy egy új tudatmódosító szer neve? Sok a kérdés, de annál kevesebb a válasz. Bár választ igazán csak az album adhat maga.

 

Talán nem túlzás ha azt mondom, hogy az egyik legkifinomultabb, és legkidolgozottabb album lett, ami valóban elrepíthet minket egy teljesen más világba. Ahogy ő fogalmazott: "Újrarendezem a dolgokat magam körül."

A zene új értelmezést nyert az experimentális segítségével, és azáltal, hogy Amon Tobin mesteri szintre emelte környezetében fellelhető összes hang felhasználását. Emellett most először hallhatjuk az ő hangját is az albumon a vokálokban, bár minden esetben szétszintetizálva, és az egész úgy hallatszik, mintha egy kislány lenne, mert a nemét is megváltoztatta. "Ez messze a legérdekesebb dolog a személyes kutatásomban, hogy van valamiféle kontrollom a természet felett".

Ezek után már csak mindenkinek jó szórakozást tudok kívánni a lemez meghallgatásához, és ahhoz, hogy elrepüljünk egy teljesen más valóságba a zene segítségével. Ezek után mindenki máshogy fog azokra a dolgokra tekinteni, ami eddig csak zajt keltett, mert minden lehet zene.

Még egy kis kedvcsinálónak egy rövid videó, ahol betekinthetünk a stúdióba, és a hangok készülésébe.

JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.

Módosítás dátuma: 2011. május 14. szombat, 09:30
 
IWIWTwitterLinkter.huFacebookMyspace bookmark

 
     
   
Projekt i wykonanie WEB DESIGN STUDIO