Köszöntjük weblapunkon
Digitális fényképezés PDF Nyomtatás E-mail
IWIWTwitterLinkter.huFacebookMyspace bookmark
Írta: Móray Gábor   
2011. április 12. kedd, 16:16

 

Digitális fényképezés
Öt megapixel, tízszeres optikai zoom és a többi technikai csoda még kevés ahhoz, hogy az embert egyből fotóművésszé varázsolja. Tetszik, nem tetszik, meg kell tanulni a fotózás alapfogásait.
Amikor még mindenki filmre fényképezett, magától értetődő volt, hogy a fotózáshoz szükség van némi szakértelemre. Aki tehát kicsit is többre vágyott az egyszerű családi képeknél, az beleásta magát a fényképezés szakirodalmába, és felvértezte magát a szükséges alapismeretekkel. Manapság viszont sok ember úgy ad ki komoly összegeket egy jó digitális fényképezőgépre, hogy magáról a fotózásról semmit sem tud. Meglepően sokakban él az a tévhit, hogy a digitális kamerákkal könnyebb dolgozni, mint a hagyományos, 35 milliméteres tükörreflexes fényképezőgépekkel, holott a legjobb digitális fényképezőgépek használata pontosan ugyanolyan felkészültséget igényel, mint a tekercsfilmes kameráké. De legyünk igazságosak: nemcsak a felhasználók hibásak, hanem a szaklapok is, amelyek nem jeleskednek a digitális fényképezést övező illúziók eloszlatásában, és kevés segítséget nyújtanak ahhoz, hogy a felhasználók megszerezhessék a nélkülözhetetlen alapismereteket. Cikkünkben ezt a hiányt igyekszünk pótolni, és összefoglaljuk mindazt, amit tudni kell ahhoz, hogy digitális fényképezőgépünkkel jó minőségű felvételeket készítsünk.
Hogyan dolgozik a digitális fényképezőgép?

Módosítás dátuma: 2011. április 13. szerda, 06:28
Bővebben...
 
Cheating session 1-4 PDF Nyomtatás E-mail
IWIWTwitterLinkter.huFacebookMyspace bookmark
Írta: Tharrha   
2011. március 31. csütörtök, 19:19

Tharrha - Cheating Sessions


Nagyjából egy hónap leforgás alatt sikerült végre valami tematikus dolgot összehozni. A lényege annyi akart lenni, hogy legyen a mixek körül valami történet is, nem mintha esetleg így jobbá tenné, de az érdeklődést minimum felkelti remélhetőleg azoknál is, akik nem ismernek minket. A cél az volt, hogy ne csak a zenéket pakoljam egymás után, hanem a borítókkal, és a beszédes címekkel együtt, a 4 mix egy egészet képezzen. Az eredeti tervben úgy szerepelt, hogy mind a négy darab önállóan is megállja a helyét, viszont akár megállás nélkül, loopban is működnek, így kapva egy 5-6 órás szettet. Így alakult ki az, hogy kicsit elcsépelt dolog, a négy évszak köré építettem egy életutat úgymond. Ezt a borítókkal, a címekkel, valamint a zenék hangulatával is próbáltam érzékeltetni.

Módosítás dátuma: 2011. április 04. hétfő, 17:36
Bővebben...
 
Evolution PDF Nyomtatás E-mail
IWIWTwitterLinkter.huFacebookMyspace bookmark
Írta: Joude   
2011. március 31. csütörtök, 19:43

Evolution


A Dj-k világa olyan, mint a számítástechnika. Folyton fejlődő, állandóan alakuló egyre gyorsuló szféra.
Fénypontját szerintem akkor élte, amikor a bakelit volt az úr, és mindenki a lemezjátszók katalógusait bújta, hogy melyik a célnak leg megfelelőbb.
Majd begyűrűzött a cd, DVD lejátszó, majd az mp3-as mixelés és manapság már nem is kell adathordozó vagy lejátszó, csak egy laptop és valamilyen midivezérlő.
Na ja. Bekattantam én is, és annak ellenére, hogy imádom a bakelit szagát, és sokkal jobban díjazom a manuális mixelést, na meg a számok válogatása és kiírása körüli szeánszot, de azért na! Baromi sok nagyon jó producer van a világon, és mindet kiírni és mixelni nem éppen időtakarékos, és valljuk be, kell a lemezeknek egy külön szoba, ha az ember jól csinálja.

Módosítás dátuma: 2011. április 04. hétfő, 17:49
Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 Következő > Utolsó >>

3. oldal / 3

 
     
   
Projekt i wykonanie WEB DESIGN STUDIO